20230716_183659
20230716_183236
20230716_111436

Po končani rokometni sezoni so se rokometaši rokometnega kluba Grosuplje, v mesecu juliju, odpravil na mednarodni turnir v Paredes (Portugalska). Poleg slovenskih rokometašev so se turnirja udeležile tudi ekipe iz Nemčije, Avstrije, Španije, Francije, Japonske in Portugalske. Turnirja (Paredes Handball cup 2023) se je udeležilo okoli 3500 športnikov, cca 260 ekip.

V sklopu turnirja so se fantje pomerili v dveh kategorijah U16 – starejši dečki A in U18 – kadeti. Turnir je potekal 5 dni, do srede do nedelje, tako da so imeli fantje kar naporni urnik. Tekme so potekale na različnih igriščih.

V ponedeljek,10. 07. 2023 zgodaj zjutraj, se je proti Portugalski odpeljalo 35 rokometašev, nekaj osebja ter zvesti navijači Rokometnega kluba Grosuplje.

V poznih popoldanskih urah smo prispeli v Paredes, kjer so se fantje nastanili. Ostanek dneva  je bilo namenjeno počitku. V torek so si rokometaši ogledali kraj Paredes, ogledali so si dvorane in se odpeljali na ogled bližnjega mesta Porto. V sredo so se začele prve tekme in s tem tudi  prve zmage naših fantov. Fantje se niso ustrašili leto dni starejših vrstnikov in vse tekme odigrali pogumno in borbeno. Pokazali so, kaj so se vsa ta leta učili in naučili na treningih.

Starejši dečki so bili odlični skozi celoten turnir. Od srede do sobote so zmagali prav vse tekme.  V nedeljo so igrali finale turnirja in z rezultatom 23:22 premagali vrstnike z Medeire. V Slovenijo so odnesli pokal za osvojeno 1. mesto. V njihovi kategoriji je sodelovalo 34 ekip. V prvo ekipo turnirja sta bila izbrana dva igralca RK Grosuplje, Bine Babnik kot najboljši vratar in Jaka Podvršič kot najboljši desni zunanji igralec in najboljši strelec turnirja ekip U16.

Tudi kadeti so v močni konkurenci ekip dosegli dobre rezultate. Uvrstili so se v nadaljnje tekmovanje. Zmanjkalo jim je malo športne sreče. Med 26 sodelujočimi ekipami so zasedli odlično 8 mesto.

V ponedeljek smo se utrujeni, a zadovoljni in nasmejani vrnili v naše rokometno mesto Grosuplje.

V tednu dni, ki smo ga preživeli v mestu Paredes so fantje pridobili veliko novih poznanstev, tudi kakšna simpatija se je našla vmes. Zabave ni manjkalo, prav tako smeha, novih prigod in rokometnih veščin za novo sezono.

Čestitke igralcem, spremljevalcem in staršem, ki ste bodrili naše rokometaše. Posebna zahvala pa velja staršem, ki ste finančno podprli udeležbo na turnirju.

 

Za RK Grosuplje:  Tina Pirc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *